Sağlık ve teknoloji alanında faaliyet gösteren Bozlu Holding bünyesinde 2013 yılında kurulan Bozlu Art Project sanat yapıtına alışılmış kliklerin dışında bakabilmeyi amaçlamakta ve bu bağlamda yeni bir literatür yazını, panel, tartışma, arşiv, sergi gibi projeler üreterek sanatın tüm unsurlarına yönelik farklı bir söylem geliştirmeyi hedeflemektedir. Bozlu Art Project, kuruluşunda belirlediği ilkesel unsurlardan hareketle, düzenlediği sergiler aracılığıyla var olan bakış açılarına hem sanatsal hem de sergileme pratikleri yönünden farklı bir yorum getirmeyi amaçlamaktadır. Birlikte çalıştığı sanatçıların yurt içi ve yurt dışındaki görünürlüklerini arttırmaya yönelik projeler üretmek, sanatın daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak Bozlu Art Project’in temel misyonlarından biridir. Bozlu Sanat Yayınları’ndan çıkan kitapların yanı sıra, düzenlenen sergilerle paralel gerçekleşen sanatçı konuşmaları, belgesel, katalog ve arşiv çalışmalarıyla vizyonunu sanatseverlerle paylaşan Bozlu Art Project, sanat tarihsel bir bellek oluşturma konusunda Türkiye’de eksikliği hissedilen bilgi ve belge boşluğuna katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Aralık 2018 tarihine kadar Nişantaşı ve Şişli olmak üzere iki ayrı mekânda faaliyet gösteren Bozlu Art Project, Nişantaşı’nda sürdürdüğü galeri faaliyetlerini Ocak 2019 tarihinden itibaren Şişli Mongeri Binası’nda devam ettirmektedir. Türkiye’de Cumhuriyet dönemi mimarlığının önemli isimlerinden olan İtalyan asıllı mimar Giulio Mongeri’nin 1920’li yılların ortalarında inşa ettiği tarihi Mongeri Binası, Bozlu Art Project’in sergi, kütüphane, arşiv, yayın ve sanat konuşmaları gibi faaliyetlerine ev sahipliği yapmaktadır. Mongeri Binası’nda düzenlenen retrospektifler ve kısa süreli sergilerde Türkiye’de modern ve çağdaş sanatın önemli isimlerine ait yapıtlarının yanı sıra gelecek vaad eden genç kuşak sanatçıların yapıtları da sergilenmekte, izleyicilerin farklı disiplin ve jenerasyona ait sanatçıların çalışmalarını geniş bir tarihsel perspektifte izlemesine imkan sunulmaktadır.

Bozlu Holding’in kurucusu Dr. Şükrü Bozluolçay’ın modern ve çağdaş Türk sanatının önemli isimlerine ait yapıtlardan oluşan ve geçmişi 1970’li yıllara dek uzanan sanat koleksiyonu yılın belli dönemlerinde çeşitli konseptler halinde Mongeri Binası’nda sergilenmektedir. Koleksiyonun önemli bölümlerinden biri olan “Sanatçı Atölyeleri” başlıklı bölümde, klasiklerden günümüze birçok önemli sanatçının palet, fırça, önlük, boya tüpleri gibi sanatsal üretimleri esnasında kullandıkları malzemeler, sanatçı ve atölye ilişkisiyle ilgili yeni okumalara olanak tanımayı, Türkiye’de koleksiyon fikri ve mantığına yeni bir bakış sunmayı amaçlamaktadır.